KX2/AX1: Tweede snelle activering van de dag in Lake James State Park!

Zoals ik in mijn vorige veldrapport vermeldde, had ik op zaterdag 21 januari 2023 net genoeg tijd om twee parken in korte tijd te activeren op de terugweg naar mijn QTH

Ik dacht dat het leuk zou zijn om beide activeringen uit te voeren met de Elecraft KX2 en AX1 combo omdat ze zo snel te implementeren zijn.

Nogmaals, ik wilde het hele installatie- en inpakproces van de KX2/AX1 laten zien in mijn activeringsvideo.

Toen ik de toegang tot de Lake James Catawba River inreed, ontdekte ik dat er die dag maar weinig andere gasten waren. Ik verwachtte meer mensen op een zaterdag, vooral omdat het weer zo aangenaam was en South Mountains eerder die ochtend zo druk was geweest.

Aan de andere kant heeft de toegang tot de Catawba-rivier altijd minder bezoekers dan het Paddy’s Creek-gebied (wat eigenlijk het belangrijkste openbare toegangspunt is voor Lake James).

Ik parkeerde een parkeerplaats, vond een van de dichtstbijzijnde picknicktafels en zette het station in een mum van tijd op.

Bij South Mountains State Park, een uur eerder, heb ik de hele activatie op 20 meter uitgevoerd. Om de boel een beetje op te schudden, heb ik besloten om die bij Lake James op 17 meter uit te voeren (merk op dat de AX1 alleen werkt op 20 en 17 meter, tenzij je de spoel hebt die 40 meter toevoegt).

Ik had het vermoeden dat 17 meter niet zo productief zou zijn als 20 meter, maar daar was ik goed in. Ik had maar tien contacten nodig om de activatie te voltooien en ik had behoorlijk wat geleende tijd. Ik wilde niet weer een opstapelingssituatie waarin ik QRT zou moeten bellen terwijl er nog steeds heel veel mensen me bellen.

Versnelling

Opmerking: alle Amazon-, CW Morse- en eBay-links zijn gelieerde links die QRPer.com kosteloos ondersteunen.

Ik verbond de AX1-antenne met de KX2, draaide de 20/17 meter-schakelaar op de basis van de antenne om, drukte op de ATU-knop op de KX2 en begon toen CQ POTA te bellen.

Binnen dertien minuten logde ik de tien contacten die nodig zijn voor een geldige parkactivering! 17 meter was in betere vorm dan ik had verwacht.


Nogmaals, mijn tijd was zo beperkt dat ik CQ POTA nog maar een paar minuten belde, nog twee stations registreerde en toen QRT belde.

In totaal twaalf stations gelogd, waarvan twee Park-To-Parks dankzij K0TTW en N4CD!

Hier is hoe deze activatie eruit zag toen deze werd uitgezet op een QSO-kaart.

Hier is mijn real-time, real-life video van de hele activatie. Zoals bij al mijn video’s, bewerk ik geen enkel deel van de activeringstijd in de uitzending. Bovendien heb ik het genereren van inkomsten uitgeschakeld op YouTube, hoewel dat hen er niet van weerhoudt advertenties voor en na mijn video’s in te voegen.

Let daar op Patreon-supporters kan deze video 100% advertentievrij bekijken en zelfs downloaden via Vimeo op mijn Patreon-pagina:

Klik hier om op YouTube te bekijken.

Twee parken op één dag is niet echt een avontuur, maar ik geef toe dat het toch leuk is. Het is altijd een uitdaging om te zien hoe snel ik mijn spullen kan opzetten, een park kan activeren, inpakken en verder kan gaan.

De AX1-antenne maakt dit proces zo eenvoudig, gemakkelijk en snel.

Ik moet toegeven dat ik me behoorlijk gelukkig voel dat ik zo gemakkelijk multi-park roves kan samenstellen waar ik woon. Er zijn een aantal POTA-entiteiten geconcentreerd in het westelijke deel van North Carolina, dus het is een koud kunstje om ze samen te voegen. Sommige POTA-activators hebben niet zoveel geluk omdat hun regionale parken meer dan een uur van elkaar verwijderd kunnen zijn, wat veel meer reistijd betekent om rond te dwalen.

Bedankt dat je meedoet aan deze activatie!

Ik hoop dat je het veldrapport en mijn activeringsvideo net zo leuk vond als ik om ze te maken.

Natuurlijk, Ik wil ook een speciaal bedankje sturen aan degenen onder jullie die de site en het kanaal hebben gesteund patroon en de Koffie fonds. Hoewel het zeker geen vereiste is, aangezien mijn inhoud altijd gratis zal zijn, waardeer ik de ondersteuning enorm.

Zoals ik al eerder zei, maakt het Patreon-platform dat is verbonden met Vimeo het voor mij mogelijk om video’s te delen die niet alleen 100% reclamevrij zijn, maar ook kunnen worden gedownload voor offline weergave. Het Vimeo-account dient ook als derde back-up voor mijn videobestanden.

Bedankt dat je een deel van je dag met mij hebt doorgebracht!

Heb een prachtig weekend!

Groetjes & 72,

Thomas (K4SWL)

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Lacress
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart