Speedy POTA: Een geïmproviseerde activering na de wandeling met de Elecraft KX2 en AX1

Op vrijdag 27 januari 2023 zette ik een van mijn dochters af bij de bibliotheek voor een creatieve schrijfsessie.

Hazel was mee voor de rit, dus we besloten om te wandelen op de nabijgelegen Mountains To Sea Trail (MST) terwijl mijn dochter in de vergadering was.

Tijdens de wandeling besefte ik dat ik mijn veldradiopakket had moeten meenemen, want dat zou zo zijn geweest Dus gemakkelijk om zowel de MST als de Blue Ridge Parkway te activeren als een two-fer.

In plaats daarvan genoten Hazel en ik van onze wandeling en keerden ongeveer 35 minuten terug naar de auto om een ​​activering uit te voeren, inclusief set-up, on-air-tijd en inpakken. Dat zou mij verlaten zojuist genoeg tijd om mijn dochter op te halen bij de bibliotheek voordat ze voor vandaag gesloten waren.

Omdat ik onlangs de Elecraft KX2 en AX1 had gebruikt, had ik beide in mijn Spec-Ops EDC-rugzak gepakt. In theorie – zelfs als ik tegelijkertijd een video filmde – wist ik dat ik waarschijnlijk in een hele activatie zou passen met 25 minuten in de ether. Ik had maar 10 contacten nodig en ik ben nog nooit in een situatie geweest waarin de AX1 dat doel niet kon bereiken.

Hazel en ik pakten mijn tas uit de auto, ik begon een video op te nemen en we gingen op weg naar de dichtstbijzijnde picknicktafel op de parkeerplaats van Blue Ridge Parkway HQ!

Versnelling

Opmerking: alle Amazon-, CW Morse- en eBay-links zijn gelieerde links die QRPer.com kosteloos ondersteunen.

Na het opzetten van het station (trouwens, dit staat allemaal in de onbewerkte video) begon ik CQ POTA op 20 meter te roepen.

Binnen negen minuten logde ik de tien stations in die nodig zijn voor een geldige parkactivering. Dat was inclusief één Park-To-Park van KD5ICE!

Ik bleef stations werken totdat ik in 22 minuten in totaal 22 contacten bereikte. Dit omvatte ook mijn eerste contact – nog een P2P – met K1NGZ, die pas een paar maanden geleden begon met CW-activeringen. Hij is in die tijd een behoorlijke CW-activator geworden! Verbazingwekkend!

Ik moest de activering verkorten om tijd te hebben om in te pakken, terug in de auto te springen en naar de bibliotheek te rijden om mijn dochter op te halen. Het was echter een van die dagen dat ik het gevoel had dat ik WAS op 20 meter had kunnen bereiken als ik maar genoeg tijd had! Het was zo leuk!

Dit is hoe deze 5 watt AX1-activering eruit zag toen deze werd uitgezet op een QSO-kaart.

Hier is mijn real-time, real-life video van de hele activatie. Zoals bij al mijn video’s, bewerk ik geen enkel deel van de activeringstijd in de uitzending. Bovendien heb ik het genereren van inkomsten uitgeschakeld op YouTube, hoewel dat hen er niet van weerhoudt advertenties voor en na mijn video’s in te voegen.

Let daar op Patreon-supporters kan deze video 100% advertentievrij bekijken en zelfs downloaden via Vimeo op mijn Patreon-pagina:

Klik hier om op YouTube te bekijken.

Zoals ik in een eerder veldrapport al zei, is een van de sterkste punten van de AX1 de snelheid van implementatie.

In dit specifieke geval betekende die snelheid van inzet dat ik meer tijd in de ether had om radio te spelen en dat er meer mensen belden dan ik kon werken in de tijd die ik had.

Zoals ik in de video vermeld, is de AX1 ook een geweldige antenne voor deze specifieke locatie. Ik heb talloze activeringen uitgevoerd op het hoofdkantoor van BRP, maar in werkelijkheid is het geen ideale plek voor een mobiele operator. Om te beginnen is het in de lente, zomer en herfst een drukke plaats. Ik heb een keer met een boswachter gesproken over opereren en ze vonden het prima om de picknicktafels te gebruiken, maar wilden nergens anders antennes vanwege de verkeerspatronen van rondlopende gasten.

Mocht u ooit gebruik maken van de picknicktafels in het hoofdkantoor en het bezoekerscentrum van Blue Ridge Parkway, houd er dan rekening mee dat mensen aan beide kanten van elke tafel lopen om naar het hoofdgebouw en de trailhead te gaan. Als je draden op de grond of in een boom hebt liggen, moet je ervoor zorgen dat mensen er niet tegenaan lopen. Het was geen probleem voor mij op 27 januari omdat het buiten het seizoen is. In het hoogseizoen neem ik niet de moeite om me in het centrum te vestigen, omdat er gewoon zoveel voetgangers zijn. Er zijn veel betere plaatsen langs de Parkway.

Dat gezegd hebbende, de AX1 is goed geschikt voor deze locatie omdat ik het hele station op de picknicktafel kan zetten. Het enige waar ik op moet letten, is de korte 13 ′ tegenwicht die op de grond ligt.

Over de grond gesproken, hoewel ik weinig tijd had, vond ik veel afval rond de picknicktafel, dus ik verzamelde zoveel als ik kon en deponeerde het voordat ik het terrein verliet. Ik heb het gevoel dat wij activatoren moeten proberen sites nog schoner achter te laten dan we ze hebben gevonden. Het maakt niet alleen onze openbare gronden veel schoner, maar het kan ook zeker geen kwaad voor ons publieke imago als POTA-activatoren!

Bedankt dat je meedoet aan deze snelle kleine activering!

Ik hoop dat je het veldrapport en mijn activeringsvideo net zo leuk vond als ik om ze te maken.

Natuurlijk, Ik wil ook een speciaal bedankje sturen aan degenen onder jullie die de site en het kanaal hebben gesteund patroon en de Koffie fonds. Hoewel het zeker geen vereiste is, aangezien mijn inhoud altijd gratis zal zijn, waardeer ik de ondersteuning enorm.

Zoals ik al eerder zei, maakt het Patreon-platform dat is verbonden met Vimeo het voor mij mogelijk om video’s te delen die niet alleen 100% reclamevrij zijn, maar ook kunnen worden gedownload voor offline weergave. Het Vimeo-account dient ook als derde back-up voor mijn videobestanden.

Bedankt dat je een deel van je dag met mij hebt doorgebracht!

Groetjes & 72,

Thomas (K4SWL)

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Lacress
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart